Dream Observe Discover ... tot grote vreugde van uw kinderen

De educatieve mini-boerderij van Domaine le Léveno

Bezoek de pedagogische mini-boerderij van de camping, ontmoet geiten, ramkonijnen, reuze Vlaamse konijnen, eenden, kippen en wallaby’s !

konijnen

Konijnen zijn heel gewone dieren en iedereen kent ze. Ze verschijnen in cartoons, kunst, literatuur, mythologie en ook in de mini-boerderij van Guérande!

Gedomesticeerde soorten zijn sinds de Middeleeuwen, wat relatief recent is in vergelijking met andere dieren. Tegenwoordig vinden we wereldwijd meer dan 100 tamme konijnenrassen, die leven volgens soorten van 5 tot 12 jaar oud.

Ontmoet de nieuwsgierige inwoners van Leveno tijdens je vakantie in de 44, in de buurt van de Atlantische kust.

Eenden en kippen

Iedereen herinnert zich de kippen en eenden die in de tuinen van onze grootouders woonden. De kinderen van vandaag hebben niet altijd de kans om deze huisdieren te leren kennen, die deel uitmaken van vele mooie jeugdherinneringen.

Verschillende soorten kippen zwerven vrij rond in de mini-boerderij van de camping van Guérande. Het meest intrigerende van hen is de zijden kip, voorheen "zwarte zijde" genoemd. Naast fysiek erg mooi te zijn, is ze zachtaardig en sociaal.

geiten

Geiten zijn niet langer dieren om te presenteren. Gedomesticeerd voor meer dan 12.000 jaar door de mens voor zijn melk, wol, vlees en leer, vandaag zijn er nog steeds enkele wilde soorten in de bergen van het Midden-Oosten en de Kaukasus.

Het beruchte kenmerk van dit dier wordt gevonden in zijn ogen en meer precies in zijn pupillen in de vorm van een horizontaal liggende rechthoek, waardoor een breed gezichtsveld ontstaat. Een geit weegt gemiddeld tussen 15 en 80kg, afhankelijk van de soort en leeft ongeveer 14 jaar.

de wallabies

Deze kleine dieren vergeleken met hun kangoeroes, zijn inheems in Tasmanië en Oost-Australië. Het heeft een dikke vacht waardoor het bestand is tegen lage temperaturen en zeer comfortabel is in ons Europese klimaat.

Je vindt ze in veel Franse zoölogische parken maar ook sinds 2019, in de mini-boerderij van je 4-sterrencamping aan zee.De wallabies wonen graag in een kleine groep, een stam van 5 personen die op je wachten om het landgoed te bezoeken van Léveno.