Fietspaden in de buurt van de camping

Van La Baule naar Piriac-Sur-Mer op de fiets

Vanaf het domein moet je 7 km afleggen om La Baule te bereiken, 15 km om Piriac-Sur-Mer te bereiken (picknickplaats onderweg) en 20 km naar sluit je aan bij Saint-Nazaire. Met de "Lila"-shuttles kunt u de Saint-Nazaire-brug oversteken om in alle veiligheid de Saint-Brévin-Les-Pins-fietspaden te bereiken (reserveren op 02 40 21 50 97).
Voor de tarieven voor fietsverhuur gaat u naar de pagina “home” in het menu “diensten” bovenaan de pagina.

Het label "Bonnes adresses"

Het Domaine de Léveno is een etablissement met het label "goede adressen" door de Franse wielerbond. Dit label, toegekend aan aanbieders van accommodaties met een kwaliteitsonthaal en geschikt voor fietsers, garandeert u een comfortabele huuraccommodatie in een authentieke omgeving, een persoonlijk onthaal met advies over routes en informatie op lokale rondleidingen en bezienswaardigheden. Op het landgoed vindt u een beveiligde stalling voor het stallen van fietsen en een reparatieset voor het uitvoeren van kleine reparaties. Ten slotte is er een waterpunt met gratis toegang voor fietsers om indien nodig de reiniging van tweewielers te verzekeren.
Namelijk, als u in het bezit bent van een federale vergunning voor het lopende jaar, biedt het Domaine de Léveno u bepaalde kortingen. Neem voor meer informatie contact op met de receptie.

Fietsen Piriac-sur-mer

15 km gekenmerkt door schotel. Dit is de afstand om dit dorp te bereiken dat is gemaakt van smalle straatjes en oude granieten stenen. Onderweg een picknickplaats voor een pauze of zo het dorp Kervodué ontdekt u de rieten daken en de schatten van de regio.

Fietsroutes in de regio

3 routes worden aangeboden door de FFvélo in de buurt van de camping. De eerste "Tussen megalieten en kruisen", vindt plaats over 86 km en duurt gemiddeld 6u45 met onderweg de beroemde dissignac tumulus, de spil van de madeleine, de klokkentoren van Saint-Lyphard of het kasteel van Ranrouët.
De tweede route: "rondom het schiereiland", strekt zich uit over 89 km en duurt ongeveer 7u15. Ga richting La Baule om langs een van de mooiste stranden van Europa te wandelen voordat u de charmes van de wilde kust of de mysteries van het Parc de la Brière ontdekt.
De derde route, "van de kust van de liefde tot de Vilaine" brengt u naar het noordelijke deel van het schiereiland Guérande over een afstand van ongeveer 100 km voor een gemiddelde duur van 8u30! Het is natuurlijk mogelijk om de route in tweeën te knippen om in alle rust te genieten van de ontdekkingen die op je wachten. Onder deze, de vissershavens van Piriac-Sur-Mer en La Turballe, de toren van Trescalan en zijn uitzonderlijke panorama over de kwelders en de rotsachtige kreken van de kust, maar ook de karaktervolle steden langs de oevers van de Vilaine.
Bezoek de website van onze partner veloenfrance.fr om meer te weten te komen over de verschillende routes die in onze mooie regio kunnen worden genomen.

Het receptieteam staat tot uw beschikking om u te adviseren over de verschillende routes te ontdekken. Maak een goede wandeling.