Nantes

Wat te doen tijdens zijn vakantie in de buurt van Nantes?

Om te beginnen zonder een fout te maken, vindt u een groene lijn op de grond van de stad die u gewoon moet volgen om de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden van de stad te ontdekken. Nantes heeft ook een netwerk ontwikkeld dat zeer populair is bij fietsers.

Ontdek dan de beroemde Machines de l’île en hun gigantische automaten die verschillende dieren vertegenwoordigen met onder andere de beroemde olifant, en natuurlijk de draaimolen. Een van de bezienswaardigheden die u moet bezoeken is het kasteel van de hertogen van Bretagne, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De Lu-toren, gelegen tegenover het kasteel, vertelt de geschiedenis van de beroemde koekjesfabriek.

Cultuur en winkelen in de Loire Atlantique

Als u een cultuurliefhebber bent, kunt u het Nantes Kunstmuseum bezoeken. Wandeling, natuur, plantages en watervallen wachten op u op het eiland Versailles...
Het stadslandschap biedt u ook enkele wonderen met bijvoorbeeld de Pommeray-passage.

De wijk Bouffay is zowel overdag als ’s avonds een zeer levendige plaats, waar bars en restaurants zich mengen in een stedelijke sfeer.

Groepsverhuur van campings in de buurt van Nantes

Sinds 2019 biedt het Domaine de Léveno een stacaravan "TRIBU" te huur aan. Het omvat alle uitrusting van het Comfort assortiment en verwelkomt groepen en gezinnen tot 12 personen.

Het principe ? Twee stacaravans die met elkaar verbonden zijn door een groot halfoverdekt terras en geschikt zijn voor maximaal 12 personen (6 slaapkamers, waarvan twee met een tweepersoonsbed en 4 met twee eenpersoonsbedden).