De Guérandaise-regio, rijk aan diversiteit en ontdekking van het historische en toeristische plan, verwelkomt u tijdens uw verblijf in Pays de la Loire.

TOERISME IN DE GUERANDE

Découvrez le sel de Guérande pendant les vacances au camping Léveno dans le 44 {JPEG}

Rondom Guérande

Onder de rijkdom van het domein van Léveno, de nabijheid van bepaalde diensten in de omgeving, onafhankelijk van de camping: paardrijden, golf, "accrobranche", en vele andere activiteiten met betrekking tot de oceaan en haar grillen: vissen, zeilen, jet-skiën...
Guérande: een stad die bekend staat om zijn kwelders en zijn zoutwerkers (de zogenaamde "moerasbedrijven"), een stad vol kunst en een hoogtepunt in de geschiedenis van Bretagne.
Voor degenen die willen ontspannen, zijn de stranden een must. Of het nu gaat om de lange baai van La Baule, Le Pouliguen, Pornichet, de wilde kust van Croisic of de ongerepte stranden van Pénestin, iedereen zal zijn hoekje van schoonheid vinden en een goede tijd hebben om te ontspannen.
Het moeras van Bière : het regionale natuurpark is een echt ecologisch wonder: natte weiden, terpen, rietvelden, kanalen, bieden u een diversiteit aan fauna en flora die u per boot kunt bezoeken.

Verander van koers, ga aan boord voor een cruise naar de Atlantische eilanden vanaf La Turballe. Breng een dag door met het ontdekken van Belle-Île, Houat en Hoëdic.
Le Croisic, dat zich op oude rotsachtige eilandjes bevindt, is met het vasteland verbonden door een zandafzetting die de duin van La Baule vormde.
Piriac-sur-Mer, 11 km van Guérande, staat bekend om zijn voormalige uraniumfabriek en heeft een kustlijn van meer dan 9 km. Charmante, pittoreske oude Bretonse huizen kriskras door het dorp.
Zo’n 20 km verderop, Saint-Nazaire: aan de monding van de Loire, bekend om zijn havenindustrieën, onderzeese basis en de scheepsbouw.
Nantes, 80 km verderop, de 6e meest bevolkte gemeente van Frankrijk, al eeuwenlang het favoriete stad van koningen.

Ontdek de stacaravans van Domaine de Leveno
Les marais salants de Guérande près deu camping Léveno 4 étoiles {JPEG}

CULTURELE GEBEURTENISSEN

Op het schiereiland Guérande worden in het zomerseizoen veel evenementen georganiseerd. Het jazzfestival in La Baule, het volksfeest op het podium in Guérande, de zoute nachten in Batz-sur-Mer of het basketbalfestival in La Chapelle des Marais zijn voorbeelden van culturele evenementen die u kunt vinden tijdens uw vakantie in Loire Atlantique.

Het culturele evenement "Les Celtiques de Guérande" is een leuke manier om de lokale tradities te ontdekken. Focus op Saint Nazaire met " les Escales ", wat een wereldmuziekfestival is.
Een van de grote voordelen van een verblijf op het Domaine de Léveno is dat het dicht bij alles ligt, u vindt er ook een ruime keuze aan bars, pubs en disco’s!

Dormir au Léveno pendant le Festival les Renc'Arts à Pornichet {JPEG}
La fête médiévale de Guérande, proche du camping Léveno {JPEG}

Begin september neemt het regionale natuurpark van Brière u mee op ontdekking van de rijkdommen van zijn territorium. Rijdt op ezels, in binnenvaart of kano, luistert naar traditionele verhalen of verhalen in muziek, bladert over de lokale markt en know-how.

Focus op Saint Nazaire met "Les Escales", een festival van wereldmuziek dat de grootste artiesten verwelkomt, zoals in het verleden Youssou N’dour, het Gotan Project of Stromae. Met verschillende scènes en kwaliteitsprogrammering benadrukt dit festival internationale uitwisselingen die Saint Nazaire symboliseren door zijn dynamische poort naar de Atlantische Oceaan.

Uitgaan

Een van de grote voordelen bij een verblijf op het Domaine de Léveno is om dichtbij alles te zijn ! Aan de rand van de kust van het schiereiland Guérande, in de omliggende badplaatsen zoals de baai van La Baule of Pouliguen , kunt u een ruime keuze aan bars, pubs en discotheken bezoeken .

Op de kaart:


Ontdek onze portfolio

Les marais salants de Guérande près deu camping Léveno 4 étoiles Dormir au Léveno pendant le Festival les Renc'Arts à Pornichet La baie de la Baule proche du camping 4 étoiles Domaine le Léveno Découvrez le sel de Guérande pendant les vacances au camping Léveno dans le (...) La fête médiévale de Guérande, proche du camping Léveno Le chateau du duc de Bretagne à une heure du camping le Léveno dans le (...) het strand (gamma) van la baule les pins Typische headgears van de regio Oog (gezicht) van de collegiale kerk St. Bozouls Ronde van golf decoratie van voorgevel tot guérande buitenste wand van het land van guérande Straat tonen aan de voorzijde van land Oog (gezicht) van de duigen (juist) van één land versterkt en zijn (haar, (...) La Baule les Pins liepen (bewerkt) tot guérande Oog (gezicht) van het kasteel van A. De Brétagne in Nantes Nantes: de tuin van planten Strandschoenen (gamma) over de Atlantische Oceaan De lange stranden (spreidingsbreedten) van Bretagne in het zuiden Lopen boot in het houden van moerassen van Brière Het beruchte zeezout uit guérande De brug (DEK) van St. Nazaire De Loire in St. Nazaire