De Guérandaise-regio, rijk aan diversiteit en ontdekking van het historische en toeristische plan, verwelkomt u tijdens uw verblijf in Pays de la Loire.

Toerisme in Guérande

Découvrez le sel de Guérande pendant les vacances au camping Léveno dans le 44 {JPEG}

Rondom Guérande

Onder de rijkdom van het gebied van Léveno, de nabijheid van bepaalde diensten rond, onafhankelijk van de camping: paardrijden, golfen, "accrobranche" , en vele andere activiteiten met betrekking tot de oceaan en zijn grillen : vissen, zeilen, jetskiën ...
Guérande: stad bekend om zijn zoutmoerassen en zoute arbeiders (boeren van de zogenaamde moerassen) ligt aan het westelijke uiteinde van de Brière, uitgestrekte vlakte in Loire-Atlantique tussen de oceaan en het binnenland van de Pays de Loire . Hoewel nog steeds zo beroemd, was het in competitie met de zoute du Midi, na de industriële revolutie en de verschijning van de spoorwegen in het midden van de 19e eeuw.


Het is echter een stad vol met kunst en een hoge plaats in de geschiedenis van Bretagne . De naam zou zijn ontstaan ​​uit twee Bretonse woorden: gwenn ("wit" in het moderne Bretonse maar ook "puur, heilige" voorheen) en rann ("strand") die het zout en de productie ervan oproepen. Guérande wordt het schiereiland Guérande genoemd , deze naam komt van het feit dat het wordt omringd door water: de Atlantische Oceaan, de Loire, de moerassen van Vilaine en de Brière.
Guérande (tussen wit land en zwart land: wit voor zoutkwelders en zwart voor Brière-turf ) wordt omringd door kleine pittoreske stadjes.
Voor liefhebbers van ontspanning zijn stranden een must. Of het nu de lange baai van La Baule, Le Pouliguen, Pornichet is, die tot de mooiste baaien ter wereld behoren, de wilde kust van Croisic of de ongerepte stranden van Pénestin , iedereen vindt zijn hoekje van schoonheid en brengt goede momenten van ontspanning door niet ver van het Domaine de Léveno 4 sterren.

Les marais salants de Guérande près deu camping Léveno 4 étoiles {JPEG}
La baie de la Baule proche du camping 4 étoiles Domaine le Léveno {JPEG}

La Baule , gekenmerkt door zijn toerisme en zijn Europese roem die één van de mooiste in Frankrijk te maken. Het strand is het gebruikelijk om steden Pouliguen en Pornichet , met een lengte van 8 km, eigenlijk een De grootste Franse stranden . La Baule heeft 126 km aan fietspaden , genoeg om fietstochten voor lange uren gedurende de dag.
Om nog maar te zwijgen over het prestigieuze casino en de kustvilla’s.

Het moeras van Bière : het regionale natuurpark is een echt ecologisch wonder.
Ter bescherming en verbetering van de briérons moerassen en natuurlijke verbazingwekkende rijkdom , het Parc de Brière werd gemaakt: vochtige weiden, heuvels, rietvelden, kanalen, bieden een verscheidenheid aan dieren en van de flore die per boot kan worden bezocht.
Van koers veranderen, beginnen aan een cruise naar de Atlantische eilanden vanuit La Turballe . Breng een dag door met het ontdekken van Belle-Île, Houat en Hoëdic.

De Croisic , die zich bevindt op old rocky eilandjes, is verbonden met het continent door een storting van zand dat de duin van La Baule vormde. In het noorden, een vind de haven bij de ingang van de tractoren (het zijn landarmen die de kwelders voeden).
Aan de voorzijde van de haven is Pen-Bron Point ook verbonden met het vasteland door de alluviale zandafzettingen die de duin van het vasteland vormden. Deze twee voorschotten op zand hebben een zeegebied geïsoleerd dat is veranderd in een moddervlakte en dat in meer dan een millennium de zoutmoerassen van Guérande heeft gevormd. De rotsachtige kusten en duinen, zo gevormd, werden "de wilde kust" genoemd.
Aanbevolen bezoeken: Wild Coast Tour en de Ocean Tour.
Piriac-sur-Mer, 11 km van Guérande , staat bekend om zijn oude uraniumfabriek, met een kustlijn van meer dan 9 km. Van oude Bretonse stijl huizen , charmante, pittoreske groef het dorp en ga niet weg zonder een bezoek aan de imposante kerk. In de zomer worden animaties georganiseerd in het midden van de ’bloemenstroken’ met granieten muren en stenen gepolijst door de tijd: concerts, markets van artisans en thema-avonden.

Le chateau du duc de Bretagne à une heure du camping le Léveno dans le 44 {JPEG}

Ongeveer 20 km, Saint-Nazaire: aan de monding van de Loire , bekend om zijn havenindustrieën, onderwatervestiging en marine constructies. De reputatie van zijn beroemde brug moet niet worden gedaan: echt architectonisch meesterwerk , hij houdt het record van langere brug van Frankrijk bij met zijn 3,356 m lang.
Nantes , de toepasselijke naam, 80 km, de 6 ° meest bevolkte gemeenschap van Frankrijk, leengoed van zo vele vorsten eeuwenlang. Het was met name begeerde in de vijftiende eeuw, toen de Koning van Frankrijk en Hertogen van Bretagne concurreerden om het zijn eigen te maken.
Het zal een van de laatste grote steden zijn om Henri IV als koning te aanvaarden en het is dus dat de bekendmaking van het Edict van Nantes in 1598 zal worden gerealiseerd ondanks de ongunstige mening van het Nantais-volk. Ze waren Republikeinen en onder de Franse Revolutie hielden ze hun hoofd vast aan de horden van de Vendée.

Culturele evenementen

Veel evenementen worden georganiseerd op het schiereiland van Guérande tijdens het zomerseizoen. Het jazzfestival La Baule , het folklorefestival van Guérande in actie, de zilte nachten in Batz-sur-Mer of het festival met mandewerk op De kapel van de moerassen zijn voorbeelden van culturele activiteiten die u kunt vinden tijdens uw vakantie in Loire Atlantique.

Niet te missen, het enige Festival van Renc’arts in Pornichet , waar mixen met smaken en harmonie straat of dans laat zien op het ritme van concerten.
Het is tijdens het festival van de kapel van het moeras eind juli, in het volle moeras van de Brière, dat je kennis kunt maken met mandenmakerij, typische lokale ambachten . Maak van de gelegenheid gebruik om de biologische markt te bezoeken en deel te nemen aan de lokale dansen tijdens de fest-noz.
Het culturele evenement "De Celtics van Guérande" is een leuke manier om lokale tradities te ontdekken. U kunt door de straten van Guérande bladeren om een ​​mix van religieuze culturen, erfgoedverbetering (wit goud) en Bretonse tradities te ontdekken. Blader door de emblematische plaatsen van Guérande zoals de collegiale kerk Saint-Germain. Aubin of de Place du Vieux Intramurale markt.

Dormir au Léveno pendant le Festival les Renc'Arts à Pornichet {JPEG}
La fête médiévale de Guérande, proche du camping Léveno {JPEG}

Begin september neemt het regionale natuurpark van Brière u mee op ontdekking van de rijkdommen van zijn territorium. Rijdt op ezels, in binnenvaart of kano, luistert naar traditionele verhalen of verhalen in muziek, bladert over de lokale markt en know-how.

Focus op Saint Nazaire met "Les Escales", een festival van wereldmuziek dat de grootste artiesten verwelkomt, zoals in het verleden Youssou N’dour, het Gotan Project of Stromae. Met verschillende scènes en kwaliteitsprogrammering benadrukt dit festival internationale uitwisselingen die Saint Nazaire symboliseren door zijn dynamische poort naar de Atlantische Oceaan.

Uitgaan

Een van de grote voordelen bij een verblijf op het Domaine de Léveno is om dichtbij alles te zijn ! Aan de rand van de kust van het schiereiland Guérande, in de omliggende badplaatsen zoals de baai van La Baule of Pouliguen , kunt u een ruime keuze aan bars, pubs en discotheken bezoeken .

Op de kaart:


Ontdek onze portfolio

Les marais salants de Guérande près deu camping Léveno 4 étoiles Dormir au Léveno pendant le Festival les Renc'Arts à Pornichet La baie de la Baule proche du camping 4 étoiles Domaine le Léveno Découvrez le sel de Guérande pendant les vacances au camping Léveno dans le (...) La fête médiévale de Guérande, proche du camping Léveno Le chateau du duc de Bretagne à une heure du camping le Léveno dans le (...) het strand (gamma) van la baule les pins Typische headgears van de regio Oog (gezicht) van de collegiale kerk St. Bozouls Ronde van golf decoratie van voorgevel tot guérande buitenste wand van het land van guérande Straat tonen aan de voorzijde van land Oog (gezicht) van de duigen (juist) van één land versterkt en zijn (haar, (...) La Baule les Pins liepen (bewerkt) tot guérande Oog (gezicht) van het kasteel van A. De Brétagne in Nantes Nantes: de tuin van planten Strandschoenen (gamma) over de Atlantische Oceaan De lange stranden (spreidingsbreedten) van Bretagne in het zuiden Lopen boot in het houden van moerassen van Brière Het beruchte zeezout uit guérande De brug (DEK) van St. Nazaire De Loire in St. Nazaire

Back to Top