Je hoeft niet naar een ver land te gaan om je op aarde te verzamelen en je weer te verbinden met de natuur. In een wereld waarin de plant explodeert, kom en ontspan voor een moment van rust.

HET REGIONALE NATUURPARK VAN BRIERE

Vlakbij de Atlantische Oceaan, op een steenworp afstand van de levendige badplaats La Baule, in het centrum van het schiereiland Guérande; het Parc de la Brière dompelt u onder in een rustgevende en groene omgeving. Te voet of op de fiets, in een kano of aan boord van een schuit (kleine boot), laat u zich in een beschermde natuurlijke omgeving van 49.000 hectare

Tweede moeras van Frankrijk en gedefinieerd als de meest grote rijkdom van de regio Pays de la Loire , is het park van Brière verrassend voor diversiteit op biologisch niveau. Dankzij de bescherming van de omgevingsruimte ontstaat er een verscheidenheid aan flora en fauna. Sommige bedreigde exemplaren, waaronder vogels, zijn een broedplaats voor de fokkerij. Uniek voor zijn aard en erfgoed, laat u vervoeren door schoonheid en landschapsdiversiteit.

Te voet of op de fiets, kano of aan boord van een boot (kleine boot), geef je over aan de gouden paden van de Brière doordrenkt met bloemengeuren in een overvloed van kleuren. Tijdens deze rustige wandeling maak je kennis met allerlei dieren zoals kikkers, snoeken, karpers, hermelijnen, hazen of wezels!

BEZOEK AAN HET DORP KERHINET

In het hart van het park ligt het mysterieuze authentieke dorp Kerhinet. Alleen te voet bereikbaar, het is het hele jaar door open en gratis.
Dit charmante gehuchtje van 18 rieten huisjes brengt u terug naar het begin van de 20e eeuw, naar de gebruiken van de Briérons van vroeger.

EEN ARCHIPEL IN HET HART VAN HET PARK

La Brière heeft een handvol eilanden tussen Saint-Joachim en Saint-Malo-de-Guersac. Het eiland Fedrun is een van de 7 eilanden van de archipel. Het wordt beschouwd als de meest atypische, bijna onveranderde sinds de jaren 1900. Een doolhof van kanalen omzeilt de eilanden, schuiten varen en verbinden de woningen met elkaar.

BEZOEK AAN DE KLOKKENTOREN VAN ST LYPHARD

Ontdek een adembenemend 360° uitzicht vanaf de klokkentoren van de kerk van Saint Phylard. Op 35 meter hoogte zullen de moedigste mensen 135 treden moeten beklimmen. Vanaf de top van de klokkentoren heb je uitzicht op de hele regio.

NAAR CHATEAU DE RANROUET GAAN

Voor liefhebbers van middeleeuwse forten kunt u een reis terug in de tijd maken door het kasteel van Ranrouêt te bezoeken. Gelegen in Herbignac, is dit prachtige overblijfsel uit de Middeleeuwen in de open lucht omgeven door eiken en groen.

Het team van Léveno wenst u een mooi bezoek aan het Parc de la Brière tijdens uw heerlijke vakantie in Loire Atlantique.