Je hoeft niet naar een ver land te gaan om je op aarde te verzamelen en je weer te verbinden met de natuur. In een wereld waarin de plant explodeert, kom en ontspan voor een moment van rust.

Bezoek het Parc de la Brière

Dichtbij de Atlantische Oceaan , dicht bij de bruisende badplaats Pornichet en La Baule , in het centrum van het schiereiland Guérande het park van Brière dompelt je onder in een rustgevende en groene omgeving, een geval van ongerepte natuur die zich uitstrekt over 49000ha.

Tweede moeras van Frankrijk en gedefinieerd als de meest grote rijkdom van de regio Pays de la Loire , is het park van Brière verrassend voor diversiteit op biologisch niveau. Dankzij de bescherming van de omgevingsruimte ontstaat er een verscheidenheid aan flora en fauna. Sommige bedreigde exemplaren, waaronder vogels, zijn een broedplaats voor de fokkerij. Uniek voor zijn aard en erfgoed, laat u vervoeren door schoonheid en landschapsdiversiteit.

Te voet of op de fiets, kano of aan boord van een boot (kleine boot), geef je over aan de gouden paden van de Brière doordrenkt met bloemengeuren in een overvloed van kleuren. Tijdens deze rustige wandeling maak je kennis met allerlei dieren zoals kikkers, snoeken, karpers, hermelijnen, hazen of wezels!

Bezoek het dorp Kerhinet

In het hart van het park ligt het mysterieuze authentieke dorp Kerhinet. alleen te voet bereikbaar, het is gratis en het hele jaar geopend.
Deze site met traditionele architectuur is sinds 1973 eigendom van het regionale natuurpark, met als doel erfgoedbehoud. Dit charmante kleine gehucht met 18 huisjes met rieten daken voert u terug naar het begin van de 20e eeuw, in de gebruiken van de Brières van weleer.

Nog niet zo lang geleden voorzagen de bewoners van het dorp nog steeds in hun behoeften in het moeras dankzij twee broodovens, een waterput en een wasplaats. Vissen, jagen en fokken bleven hun hoofdactiviteiten. Ze gebruikten het riet om ze in stro te veranderen en de daken van hun huizen te bedekken. Ze haalden turf voor verwarming.
 
VOLG met familie of vrienden een bewegwijzerde route die je door deze traditionele huizen leidt. Je kunt op sommige oude muren ook mooie tijdelijke tentoonstellingen vinden in de beeldvorming van "de ontdekking van insecten". Vergeet niet te stoppen bij het Maison du Parc, een zeer interessant museum om de geschiedenis van het park en de geschiedenis van het dorp te leren kennen. Een rondleiding door het park kan ook worden aangeboden.
Om een ​​klein beetje uw vakantie in Loire Atlantique mee te nemen, stop bij het huisje van smaken en ambachten. U zult lokale producten vinden zoals cider, zout, honing, paté ... en ambachtelijke producten van de fabricage "la Brière".

Vind elke donderdag de afspraak met fijnproevers op de markt. Het is in een warme sfeer dat lokale producenten hun lokale producten aanbieden.
Geniet tijdens het zomerseizoen van verschillende concerten, tentoonstellingen van artiesten en sprookjes , georganiseerd in de Catiche en het onderdak van de schoolkinderen (om het programma te vragen).
Een moment van plezier, deel een maaltijd in de herberg Kerhinet. Het biedt traditionele gerechten uit Brière op basis van verse en lokale producten. De broodjes zijn zelfgemaakt.

Een archipel in het hart van het park

La Brière heeft een handvol eilanden tussen Saint-Joachim en Saint-Malo-de-Guersac. Fedrun-eiland is een van de 7 eilanden van de archipel. Het wordt beschouwd als de meest atypische, bijna onveranderd sinds de jaren 1900. Een labyrint van kanalen omzeilt de eilanden, binnenschepen navigeren en verzamelen huizen tussen hen in. Duik in een traditioneel Briere-huisje . Een hele reeks meubels en accessoires brengt je terug naar het Briere universum van weleer.

De pasgetrouwden van die tijd hadden een bepaalde hang naar de oranjebloesems van het eiland Fedrun. Tot 1950 werden decoraties op het eiland gemaakt door de Briéronnes. liefhebbers van delicaat werk, het schattige museum van de bruid presenteert een tentoonstelling van haar mooiste verzameling van weleer.U wilt de geschiedenis van Fédrun op de vingertoppen kennen, verschillende gidsen staan ​​tot uw beschikking om het te tellen.

Bezoek de klokkentoren van Saint-Lyphard

Ontdek een adembenemend 360 ° -uitzicht op de kerktoren van Saint Phylard. Met een hoogte van 35 meter moet de dapperste 135 treden beklimmen. Vanaf de top van de klokkentoren heb je een visie op de hele regio. We kunnen in de verte de brug van St Nazaire, maar ook de Collegiale van Guérande en aan de linkerkant, de moerassen van Brière zien. achter je, de watertoren van Férel.
Halverwege ga je de adembenemende architectuur van de kerk in. Met zijn licht, zijn glas-in-loodramen, zijn gewelven en zijn oranje toren ontstaat een boeiende atmosfeer. Mis dit ongewone bezoek niet zonder enig voorwendsel.

Ga naar het kasteel van Ranrouêt

Voor liefhebbers van middeleeuwse vestingen, vervoer jezelf naar het verleden door een bezoek te brengen aan het kasteel van Ranrouêt. Gelegen in Herbignac, dit prachtige overblijfsel uit de Middeleeuwen open lucht is omgeven door eiken en groen. Het kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw en controleerde de ingang van het schiereiland Guérande voor reizigers uit het noorden van Bretagne.
Kom live naar de verschillende activiteiten die beschikbaar zijn van april tot oktober. Nachtroutes en middeleeuwse kampen worden ook georganiseerd in de zomer.

Het team van Léveno wenst u een mooi bezoek aan het Parc de la Brière tijdens uw heerlijke vakantie in Loire Atlantique.

Back to Top